Jakten på gode norske hoteller

Hvilke norske hoteller er de beste?

Det finnes mange metoder for å finne frem til de beste hotellene når man skal ut på tur, også de beste norske hoteller. Den vanligste er nok anbefalinger fra venner og kjente, eller at man returnerer til hoteller man har besøkt før og hatt gode opplevelser med. I våre dager, hvor det er blitt vanlig å sjekke med nettsamfunn som er dedikert til å utveksle erfaringer og tips innenfor et gitt felt, er det lett å sjekke hva for eksempel utlendinger mener om norske hoteller de har besøkt. Men et enkelt google søk vil som regel bare gi deg en mengde artikler fra reisemagasiner, som det er vanskelig å vite om er uavhengige eller ikke. Når jeg skal ut å reise og leter etter norske hoteller, gitt at jeg ikke kjenner noen som har gode erfaringer med et spesielt hotell der jeg skal, så starter jeg med å kartlegge hvilke overnattingssteder stedet jeg skal til faktisk har. Deretter sjekker jeg kjapt om de som ser mest aktuelle ut har ledig kapasitet (dumt å kaste bort tid på research bare for å få beskjed om at det er fullt…), og lager en liste på kanskje 3-5 «kandidater». Deretter sjekker jeg hva slags rating disse stedene har på ulike reisesider, TripAdvisor er ett eksempel men det kommer litt an på hvor man skal. Facebook kan også være en god kilde.

Det finnes flere ulike systemer for rangering av hoteller i verden, men når det gjelder norske hoteller så følger jeg spent med på arbeidet til Norsk Hotellklassifisering(NHK). De har per dags dato rangert ca. 50 norske hoteller, og baserer seg på ett 5-stjerners system slik som det europeiske hotellklassifiseringssystemet Hotelstars Union. NHK derimot er ikke med på dette samarbeidet av den enkle grunn at det vil bli for dyrt å undersøke norske hoteller på den måten Hotelstars Union gjør pga. lange avstander og lav hotell-tetthet her til lands. Men stjernesystemet er det samme, og forhåpentligvis vil de bli et sterkere og sterkere supplement i forhold til å vite hva du får (med supplement mener jeg i tillegg til det du finner ut på egenhånd, samt at reiser du nok vet du hva du får med de største kjedene.

Norske hoteller, som her i Molde, kan by på unike beliggenheter

Det er uansett gode muligheter for noen fantastiske opplevelser på norske hoteller, med vårt langstrakte og naturskjønne land er det sjelden utsikten det står på hvis man bare kommer seg utenfor de største byene. Og er du på utkikk etter en litt annerledes hotellopplevelse finnes det nå flere muligheter. For eksempel Juvet Landskaps hotell, som ble brukt som lokasjon for den amerikanske storfilmen Ex Machina, er ett hett tips. Uansett hvor turen går og hvilke norske hoteller du lander på – Ha en god tur!